alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Muffiny z budyniem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffiny z budyniem czekoladowym

Muffiny z budyniem czekoladowym

Składniki:

Muffiny z budyniem czekoladowym

 

  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 13 dag cukru
  • 5 dag startej ciemnej czekolady
  • 1 czekoladowy budyń
  • 25 dag mąki pszennej
  • 1 szklanka pełnotłustego mleka
  • 80 ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Muffiny z budyniem czekoladowym
Ugotować budyń z 2/3 mleka podanych w przepisie na opakowaniu. Lekko ostudzić. Z obranego jabłka usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki.

Osobno wymieszać składniki mokre, a osobno suche. Następnie wlać mokre do suchych i szybko wymieszać.

Foremki natłuścić. Wlać ciasto, dodać warstwę budyniu, na budyń położyć warstwę ciasta, posypać jabłkami. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.