Sposób przygotowania:
Muffiny z budyniem czekoladowym
Ugotować budyń z 2/3 mleka podanych w przepisie na opakowaniu. Lekko ostudzić. Z obranego jabłka usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki.
Osobno wymieszać składniki mokre, a osobno suche. Następnie wlać mokre do suchych i szybko wymieszać.
Foremki natłuścić. Wlać ciasto, dodać warstwę budyniu, na budyń położyć warstwę ciasta, posypać jabłkami. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.
Osobno wymieszać składniki mokre, a osobno suche. Następnie wlać mokre do suchych i szybko wymieszać.
Foremki natłuścić. Wlać ciasto, dodać warstwę budyniu, na budyń położyć warstwę ciasta, posypać jabłkami. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.