anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na muffinki

Muffiny z czekoladą i migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne muffinki polecam każdemu

Muffiny z czekoladą i migdałami

Składniki:

Muffiny z czekoladą i migdałami

 

  • 1/2 kg mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 szkl. mleka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 szkl. oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • OZDOBA:
  • polewa czekoladowa
  • migdały

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z czekoladą i migdałami
Mąkę przesiądź przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wszystko przesiać do miski. Następnie dodać do tego pozostałe składniki na ciasto i wyrobić na jednolitą masę. Przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości i piec przez ok 30 min. w temp. 170 st. Upieczone muffiny odstawić do ostygnięcia, następnie polać je polewą czekoladową i posypać migdałami.