polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Muffiny z ziemniaczanym puree

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffiny z ziemniaczanym puree

Muffiny z ziemniaczanym puree

Składniki:

Muffiny z ziemniaczanym puree

 

  • 250 dag ziemniaczanego puree
  • 2 jajka
  • 4 łyżki masła
  • 31,5 dag mąki ze środkiem spulchniającym
  • 3 łyżki świeżego szczypiorku
  • 1 szklanka pełnotłustego mleka
  • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z ziemniaczanym puree
Masło stopić. Jajka roztrzepać. Osobno wymieszać mąkę ze szczypiorkiem, a osobno dokładnie wymieszać pozostałe składniki. Następnie "mokrą" mieszankę przelać do suchej. Dokładnie wymieszać. Masą wypełnić formy na muffiny do 3/4 wysokości. Piec w temp. 220 st. C przez 25 minut.