Sposób przygotowania:
Murzynek (najlepszy)
Masło utrzeć z cukrem, nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Kolejno dodać przesianą mąkę wymieszana z sodą i proszkiem do pieczenia, śmietanę i kakao. Połączyć składniki. Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 °C przez ok. 40 -45 minut (góra-dół). Wystudzić.
Przygotować polewę roztapiając czekoladę, masło, cukier i śmietanę w kąpieli wodnej. Jeśli konsystencja byłaby za mało płynna dolać trochę mleka. Polewę wylać na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.
Przygotować polewę roztapiając czekoladę, masło, cukier i śmietanę w kąpieli wodnej. Jeśli konsystencja byłaby za mało płynna dolać trochę mleka. Polewę wylać na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.