Sposób przygotowania:
Murzynek z owocami
Margarynę, olej, cukier, kakao i 1/3 szklanki wody podgrzewać na małym
ogniu, ciągle mieszając. Masę schłodzić, a następnie, ucierając,
dodawać do niej kolejno 5 żółtek. Wsypać wymieszaną z proszkiem
mąkę i cukier waniliowy, dodać pianę z białek ubitą na sztywno i
wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, na wierzchu
położyć umyte, obrane i pokrojone na cząstki owoce. Piec w średnio
nagrzanym piekarniku ok. 60 min.
ogniu, ciągle mieszając. Masę schłodzić, a następnie, ucierając,
dodawać do niej kolejno 5 żółtek. Wsypać wymieszaną z proszkiem
mąkę i cukier waniliowy, dodać pianę z białek ubitą na sztywno i
wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, na wierzchu
położyć umyte, obrane i pokrojone na cząstki owoce. Piec w średnio
nagrzanym piekarniku ok. 60 min.