Sposób przygotowania:
Murzynek z truskawkami i śmietaną
Łączymy suche i mokre składniki osobno, a następnie mokre dodajemy do suchych. Krótko łączymy miksując.
Przekładamy masę do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Upieczone i wystudzone ciasto kroimy na dwa blaty. Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, kroimy. Galaretkę rozpuszczamy w ok 1/2 szkl wrzącej wody i przestudzamy. Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodajemy chłodną ale płynną galaretkę. Dodajemy tez przygotowane truskawki i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na spodni blat ciasta i przykrywamy drugim blatem. Lekko dociskamy i odstawiamy do ścięcia masy. Polewamy polewa czekoladową i dowolnie dekorujemy.
Przekładamy masę do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Upieczone i wystudzone ciasto kroimy na dwa blaty. Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, kroimy. Galaretkę rozpuszczamy w ok 1/2 szkl wrzącej wody i przestudzamy. Śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodajemy chłodną ale płynną galaretkę. Dodajemy tez przygotowane truskawki i mieszamy łyżką. Masę wykładamy na spodni blat ciasta i przykrywamy drugim blatem. Lekko dociskamy i odstawiamy do ścięcia masy. Polewamy polewa czekoladową i dowolnie dekorujemy.