blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Czekoladę rozpuścić w połowie mleka i ostudzić. Dodać rozpuszczoną żelatynę i ubite na pianę jajko. Krem wstawić do lodówki na 20 min. Połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do foremek i wstawić do lodówki na kolejne 3 godz. Pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną, kakao, cukrem, rozpuszczalną kawą i mieszając, zagotować. Ostudzić, wstawić do lodówki. Czekoladowe babeczki ułożyć na talerzykach. Udekorować schłodzonym sosem kawowym.