Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy
w dwóch niewielkich miseczkach z gorącą woda rozpuść po połowie żelatyny. Białą, mleczna i gorzka czekoladę oddzielnie zetrzyj na grubej tarce i rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. oddzielnie ubij mikserem po jednym surowym żółtku z dwoma jajkami i dwiema łyżkami cukru na puszysta i gładką masę. |Biały mus: do jednej ubitej masy jajecznej dodaj likier i roztopiona białą czekoladę. Wymieszaj. Nie przerywając mieszania, cienka strużka wlej jedna porcje ostudzonej żelatyny. Ciemny mus: do drugiej ubitej masy jajecznej dodaj dwie łyżki kawy i roztopiona mleczna ci gorzka czekoladę. Stale mieszając, cienka strużka wlej druga porcje ostudzonej żelatyny. Ubijaj śmietanę z cukrem na krem, podziel na dwie porcje. Jedna porcje dodaj do białego i ciemnego musu. Wymieszaj. Na przemian wkładaj ciemny i biały mus do keksówki wyłożonej folia spożywczą. Drugą porcje bitej śmietany wymieszaj z dwoma łyżkami kawy. wyłóż ciemna bita śmietanę na wierzch musu i wstaw do lodówka na cala noc.