Sposób przygotowania:
Mus podwójnie czekoladowy
Żelatynę namoczyć w zimnym mleku, następnie rozpuścić ją podgrzewają i przestudzić. Obie czekolady połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do dwóch metalowych miseczek (każdą osobno), roztopić w kąpieli wodnej i przestudzić. Śmietanę przelać do miski, ubić na sztywno. Do bitej śmietany dodać ciepłą żelatynę, dokładnie wymieszać, podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać białą czekoladę, wymieszać. Do drugiej mleczną czekoladę i również dokładnie wymieszać. Białą masę rozlać do pucharków, schłodzić w lodówce. Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć na musie z białą czekoladą.Na to wylać ciemną masę, ponownie schłodzić w lodówce. Przed podaniem każdą porcję deseru posypać kakao rozpuszczalnym.