Sposób przygotowania:
Muszle nadziewane kaszą gryczaną
Muszle gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniui odsączeniu muszle układamy brzuszkiem do góry. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemypokrojon w kostkę boczek wędzony smązymy,dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę dusimy pod koniec smażenia dodajemy pokrojony czosnek studzimy. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Do wystudzonej kaszy dodajemy twaróg, cebulę z boczkiem doprawiamy solą i pieprzem mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy muszle układamy w naczyniu do zapiekania. Do mseczki wlewamy śmietanę dodajemy serek ziołowy,koncentrat pomidorowy,oregano i dosyć sporo magi wymieszać najlepiej trzepaczką.Sosem polewamy muszle. Naczynie przykrywamy i wkładamy na 30 minut do nagrzanego piekarnika175 st . POLECAM!!!
edytaha
gusia1000
Bo