Sposób przygotowania:
Muszle z kurkami
Na patleni tefloneowej na stopionym maśle zeszklić cebule pokrojone w kostke. Doda oczyszczone kurki, wieksze pokroic małe zostawic w całosci. poddusic chwilke, zalać winem, zredukować. Dodać smietane, starty ser lub plesniaka pokruszyc wszytko razem wymieszac, chwile poddusic zeby ser sie stopił. Doprawic sola,pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron i nagrzać piekarnik. Ostudzone, odcedzone łódeczki nadziać sosem, ja robiłam to łyzeczka upychajac je ostatecznie paluchem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, Wszystko zalac reszta sosu jesli pozostał, posypac serem startym i natka. Zapiekać ok. 20 minut.
Szybko i pysznie. corka dzis powiedziała ze to było arcydzieło:) po 5 muszlach miała dosc.
Szybko i pysznie. corka dzis powiedziała ze to było arcydzieło:) po 5 muszlach miała dosc.
msewka
Babciagramolka
Sarenka
bernika
Orinka