SUPERPRZEPIS

Musztardowe bitki Eli

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Musztardowe bitki Eli Więcej zdjęć (4)

Pyszne,nietypowe bitki schabowe,posmarowane musztardą.

Składniki:

Musztardowe bitki Eli

 

  • 5 dużych kotletów schabowych bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki musztardy
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 6 łyżek oleju
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 kostka mięsna

Sposób przygotowania:

Musztardowe bitki Eli
Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Kotlety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Kotlety rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.Posmarować kotlety z jednej strony musztardą i opanierować mąką.Odwrócić kotlety i też posmarować musztardą i opanierować mąką.W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć kotlety z obu stron na rumiano.Dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć razem.Do bitek dodać kostkę mięsną,doprawić do smaku solą i pieprzem.Podlać mięso wodą i dusić do miękkości-około40 minut.Ja podałam bitki z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.Smacznego!
Musztardowe bitki Eli
Kotlety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Kotlety rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
Musztardowe bitki Eli
Oprószone solą i pieprzem bitki posmarować z obu stron musztardą.
Musztardowe bitki Eli
Posmarowane musztardą kotlety opanierować mąką i smażyć na rozgrzanym oleju.

Tagi:

beza bezy