Czarny Piotruś

Czarny Piotruś

Kucharz
[Przepisów: 7]

Nachos i Salsa na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe krążki nachos z fasolą, wołowiną i serem na gorąco - hit każdej imprezy. Naprawdę imponujące i smaczne danie dla każdego. Ostre!

Nachos i Salsa na gorąco

Składniki:

Nachos i Salsa na gorąco

 

  • 1 paczka krążków nachos
  • 1 puszka pasty z czarnej fasoli
  • 1 słoiczek/puszka krążków jalapeno w zalewie
  • sok z połowy limonki
  • 25 dag sera żółtego (cheedar itp.)
  • 20 dag szynki wołowej - najlepiej coś gotowanego, niedoprawionego zbyt intensywnie, w jak najcieńszych plasterkach.

 

Sposób przygotowania:

Nachos i Salsa na gorąco
Krążki rozkładasz na blasze do piekarnika (polecam folie aluminiową lub najlepiej - papier do pieczenia: urywasz kawałek gnieciesz go niemiłosiernie na kulkę pod bieżącą wodą aż zrobi się miękki, wtedy go rozkładasz otrzepujesz z wody i kładziesz na blasze) Na krążki po łyżeczce pasty z czarnej fasoli,Na fasolkę pokrojona w paski i podsmażona (bez tłuszczu) z dodatkiem soku z limonki szynka wołowa (najlepsza) Na to po krążku jalapeno Na wierzch po trochę (tak żeby się trzymało) grubo starty cheedar. Wstaw do piekarnika (na 180 st) na około 10 min,Podawać ze świeżą salsa i zimnym piwem!

Tagi:

sery ser szynka