maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Nacierany mocno boczek pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piekę taki mocno doprawiony do chleba

Nacierany mocno boczek pieczony

Składniki:

Nacierany mocno boczek pieczony

 

  • 2 kg surowego boczku bez skóry i żeberek- najlepiej żeby był cienki
  • 2 łyżki papryki mielonej
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 ząbki rozgniecionego z solą czosnku

 

Sposób przygotowania:

Nacierany mocno boczek pieczony
Aby zrobić nacierany mocno boczek pieczony trzeba .Mięso natrzeć przyprawami i zostawić w lodówce na noc . Zwinąć w rulon i obwiązać nicią do mięsa . Zawinąć w folię aluminiową . Piec w piekarniku w temperaturze 200 * C przez 2 godziny .
Wyjąć - ostudzić . Zdjęć nici. Kroić w cienkie plastry. Podawać z chrzanem.