Sposób przygotowania:
Nadziana buła obiadowa
Ciasto:
Mąkę, drożdże, sól, majeranek zalać wodą i wymieszać. Ciasto wyrabiać około 5 minut. Pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia.
Farsz:
Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni. Dodać krojone pomidory z puszki. Doprawić ziołami, solą, pieprzem, Pieczarki obrać i pokroić. Szpinak rozmrozić i doprawić czosnkiem granulowanym oraz solą.
Rozwałkowane ciasto o grubości 5 mm posmarować farszem i posypać tartym żółtym serem. Zawinąć w kopertę i piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni C.
Mąkę, drożdże, sól, majeranek zalać wodą i wymieszać. Ciasto wyrabiać około 5 minut. Pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia.
Farsz:
Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni. Dodać krojone pomidory z puszki. Doprawić ziołami, solą, pieprzem, Pieczarki obrać i pokroić. Szpinak rozmrozić i doprawić czosnkiem granulowanym oraz solą.
Rozwałkowane ciasto o grubości 5 mm posmarować farszem i posypać tartym żółtym serem. Zawinąć w kopertę i piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni C.