luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Zawsze udane ciasta drożdżowe

Drożdżowe pierogi ze szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne drożdżowe pierogi ze szpinakiem.

Drożdżowe pierogi ze szpinakiem

Składniki:

Drożdżowe pierogi ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe pierogi ze szpinakiem
przygotować nadzienie: Szpinak rozmrozić, Na oleju przyrumienić cebulę, i posiekany czosnek, dodać szpinak, i smażyć ciągle mieszając aż do odparowania. Przestudzić, dodać ser biały i żółty ser starty na tarce, doprawić solą i pieprzem przygotować ciasto: Śmietanę rozrobić z drożdżami i cukrem. Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wałkować cienko, wykrawać spore krążki i nadziewać szpinakiem, lekko sklejać i dociskać dekoracyjnie patyczkiem. Smarować białkiem. Piec w temp 180 st do zrumienienia.. ok 30 min. Podawać z barszczykiem.