Sposób przygotowania:
Nadziane krążki cukini
Umyte udka zalewamy zimną wodą.Dodajemy listek laurowy,ziele ang. marchew,pora,trzy łodygi pietruszki i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso już jest miękkie wyciagamy z wywaru i studzimy,to samo robimy z marchewką. Przestudzone mięso obieramy ze skóry,następnie oddzielamy od kości i dosyć drobno kroimy.Dodajemy do niego ser,marchewkę i trzy łyzki posiekanej pietruszki.Całość solimy i pieprzymy-mieszamy. Umytą i osuszoną cukinię wydrążamy za pomocą łyżeczki.Następnie faszerujemy ją przygotowanym farszem mocno ugniatając żeby jak najwięcej go weszło.Przygotowane cukinie kroimy po lekkim skosie (grubość krążków u mnie to około 2cm) Następnie rozgrzewamy niewielką ilość oleju na patelni i smażymy krążki po kilka chwil z obu stron i gotowe. Podajemy np. z ulubionym sosem,ja podałam z pomidorowym :) Ale mozna również bez sosu to już jak kto lubi... SMACZNEGO :)
zbysiowa
gusia1000