SUPERPRZEPIS

Nadziane krążki cukini wg Elfi

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Nadziane krążki cukini wg Elfi Więcej zdjęć (4)

smaczna pieczona cukinia z farszem

Składniki:

Nadziane krążki cukini wg Elfi

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziane krążki cukini wg Elfi
Cukinię dokładnie myję i kroję w talarki o grubości ok 2cm. Łyżeczką do wydrążania owoców wycinam trochę cukinii ze środeczka tworząc miseczkę. Tak przygotowane miseczki układam na folii lub na papierze do pieczenia na blaszce i obsypuję lekko solą i papryką czerwoną. W miseczce rozdrabniam widelcem twaróg. Boczek kroję w bardzo drobną kostkę i dodaję do twarogu. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce i dodaję do reszty. Całość przyprawiam do smaku, wbijam jajko i dokładnie mieszam. Tak przygotowany farsz nakładam obficie na cukinię robiąc mały kopiec. Piekę w piekarniku ok 15-20 minut w temp 160C.
Nadziane krążki cukini wg Elfi
cukinię kroję w krążki i tworze z nich miseczki
Nadziane krążki cukini wg Elfi
z podanych skadników robię farsz - solidnie doprawiam
Nadziane krążki cukini wg Elfi
na przygotowaną cukinię układam łyżeczką sporo farszu