gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Nadziane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczarki nadziane serkiem fetą

Nadziane pieczarki

Składniki:

Nadziane pieczarki

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziane pieczarki
Pieczarki myjemy, oszuszamy i odcinamy ogonki żeby zostały tylko kapelusze. Kapelusze pieczarek układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub folią, solimy i polewamy oliwą z oliwek. Pieczarki pieczemy w piekarniku do czasu aż zmiękną.Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Podczas gdy pieczarki będą stygły przygotowujemy nadzienie. Ser feta zgniatamy widelcem na jednolita papkę, bazylie siekamy drobno i dodajemy do serka feta, mieszamy. Przygotowanym nadzieniem nadziewamy upieczone pieczarki.
Smacznego :)