Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Nadziane żurawiną kacze piersi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne kacze piersi nadziane żurawiną

Nadziane żurawiną kacze piersi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Nadziane żurawiną kacze piersi

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziane żurawiną kacze piersi
Olej mieszamy z octem i miodem. Doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu. Marynatą zalewamy oczyszczone kacze piersi. Wkładamy do lodówki na 24 godziny- w tym czasie kilka razy je obracamy. Długim nożem robimy w każdej piersi kieszonkę na całej długości i nadziewamy mięso suszoną żurawiną. Piersi smażymy na mocno rozgrzanej patelni- skórką do dołu aż mięso się ładnie przyrumieni. Odwracamy na drugą stronę i skórę smarujemy połową sosu chili. Po 5 minutach mięso znowu przewracamy, podlewamy ¼ szklanki wody i dusimy około 40 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Nadziane żurawiną kacze piersi
Olej mieszamy z octem i miodem. Doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu. Marynatą zalewamy oczyszczone kacze piersi.
Nadziane żurawiną kacze piersi
Wkładamy do lodówki na 24 godziny- w tym czasie kilka razy je obracamy. Długim nożem robimy w każdej piersi kieszonkę na całej długości i nadziewamy mięso suszoną żurawiną. Piersi smażymy na mocno rozgrzanej patelni- skórką do dołu aż mięso się ładnie przyrumieni.
Nadziane żurawiną kacze piersi
Odwracamy na drugą stronę i skórę smarujemy połową sosu chili. Po 5 minutach mięso znowu przewracamy, podlewamy ¼ szklanki wody i dusimy około 40 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

sosy