Sposób przygotowania:
Nadziane żurawiną kacze piersi
Olej mieszamy z octem i miodem. Doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu. Marynatą zalewamy oczyszczone kacze piersi. Wkładamy do lodówki na 24 godziny- w tym czasie kilka razy je obracamy. Długim nożem robimy w każdej piersi kieszonkę na całej długości i nadziewamy mięso suszoną żurawiną. Piersi smażymy na mocno rozgrzanej patelni- skórką do dołu aż mięso się ładnie przyrumieni. Odwracamy na drugą stronę i skórę smarujemy połową sosu chili. Po 5 minutach mięso znowu przewracamy, podlewamy ¼ szklanki wody i dusimy około 40 minut na wolnym ogniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
evita0007
Bernadetta
Dziękuję Ewciu za ciepłe słowa i zapraszam na "następny raz" :)