Sposób przygotowania:
Nadzienie fasolowe
Grzyby wypłukać pod bieżącą wodą, zalać ciepłą osoloną wodą
i ugotować. Fasolę wypłukać zalać wodą i odstawić do drugiego dnia. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Grzyby i fasolę odcedzić, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, drobniutko posiekać, zeszklić na maśle, połączyć wszystkie składniki, dodać sos sojowy, bułkę tartą. Do masy dodać jajko surowe, doprawić pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Tym farszem nadziewać pierogi.
i ugotować. Fasolę wypłukać zalać wodą i odstawić do drugiego dnia. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Grzyby i fasolę odcedzić, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, drobniutko posiekać, zeszklić na maśle, połączyć wszystkie składniki, dodać sos sojowy, bułkę tartą. Do masy dodać jajko surowe, doprawić pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Tym farszem nadziewać pierogi.