Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie fasolowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre nadzienie. Polecam.

Nadzienie fasolowe

Składniki:

Nadzienie fasolowe

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie fasolowe
Grzyby wypłukać pod bieżącą wodą, zalać ciepłą osoloną wodą
i ugotować. Fasolę wypłukać zalać wodą i odstawić do drugiego dnia. Następnie ugotować w osolonej wodzie. Grzyby i fasolę odcedzić, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, drobniutko posiekać, zeszklić na maśle, połączyć wszystkie składniki, dodać sos sojowy, bułkę tartą. Do masy dodać jajko surowe, doprawić pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Tym farszem nadziewać pierogi.