Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Nadzienie z kapusty kiszonej z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uniwersalny farsz. idealny do kapuśniaczków, uszek i naleśników.

Nadzienie z kapusty kiszonej z grzybami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadzienie z kapusty kiszonej z grzybami

 

  • 1 kg kapusta kiszona,
  • 1 szt cebula,
  • 3 dag grzyby suszone,
  • 20 dag boczek wędzony,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie z kapusty kiszonej z grzybami
Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować, wyjąć z wywaru i drobno posiekać. Kapustę ugotować, odcisnąć i posiekać. Na patelni stopić pokrojony w kostkę boczek, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie włożyć posiekaną kapustę, grzyby, przyprawić do smaku i chwilę smażyć podlewając odrobiną wywaru z grzybów.
Nadzienie z kapusty kiszonej z grzybami
Etap 1