Sposób przygotowania:
Nadziewana kartofelka
Ziemniaki obrać i umyć.Wydrążyć środki ziemniaczków spiralką.Marchewkę obrać,umyć i pokroić w talarki.
Przygotować farsz:
Ugotować ryż.Mięso mielone wrzucić do miski.Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie lub w mleku,odcisnąć i dodać do mięsa mielonego.
Lekko ostudzony ryż przełożyć do miski z mięsem mielonym i bułką.Cebulę i czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.Całość wymieszać.Przyprawić solą i pieprzem.Natkę pietruszki posiekać i również dodać do farszu.Na koniec dodać całe jajko wszystko dokładnie wymieszać.Farszem nadziewać ziemniaczki.Układać w blaszce z dodatkiem oleju .Oprószyć przyprawą(warzywkiem).Podlać szklanką wody.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec ok 60 minut w 180 stopniach.
Przygotować farsz:
Ugotować ryż.Mięso mielone wrzucić do miski.Bułkę namoczyć w ciepłej wodzie lub w mleku,odcisnąć i dodać do mięsa mielonego.
Lekko ostudzony ryż przełożyć do miski z mięsem mielonym i bułką.Cebulę i czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.Całość wymieszać.Przyprawić solą i pieprzem.Natkę pietruszki posiekać i również dodać do farszu.Na koniec dodać całe jajko wszystko dokładnie wymieszać.Farszem nadziewać ziemniaczki.Układać w blaszce z dodatkiem oleju .Oprószyć przyprawą(warzywkiem).Podlać szklanką wody.Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec ok 60 minut w 180 stopniach.
elzbieta8960
Marta1986