ooleskaa

ooleskaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Nadziewana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie na kolację.

Nadziewana pierś z kurczaka

Składniki:

Nadziewana pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana pierś z kurczaka
Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dusimy na kilku kroplach oliwy z oliwek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Jednocześnie gotujmy ryż, a następnie łączymy go z pieczarkami. Piesi kurczaka myjemy, robimy w nich dziurkę długim i cienkim nożem, nacinamy delikatnie mięso w każdą ze stron – powinna powstać kieszonka. Do powstałej kieszonki wkładamy przygotowany wcześniej farsz pieczarkowo-ryżowy. Zamykamy wykałaczkami otwory. Mięso doprawiamy curry, pieprzem i odrobiną soli. Wkładamy do lekko wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temperaturze około 180 stopni przez 30 – 50 minut.