Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Nadziewana pierś z kurczaka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne danie w sam raz na grilla

Nadziewana pierś z kurczaka z grilla

Składniki:

Nadziewana pierś z kurczaka z grilla

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka mieszanki suszonych ziół
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 20 dag sera koziego wędzonego
  • 20 dag mozarelli
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • pęczek świeżych ziół

Sposób przygotowania:

Nadziewana pierś z kurczaka z grilla
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, następnie nacinamy ją tak, żeby powstała kieszonka. Całą pierś nacieramy oliwą wymieszaną z miodem, solą, pieprzem, mieszanką ziół i roztartym czosnkiem. W kieszonkę wkładamy ser kozi, mozarellę, suszone pomidory i posiekaną zieleninę. Pierś spinamy wykałaczką i odstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki, następnie grillujemy ją z obu stron. Czas grillowania powinien wynieść do 20 minut łącznie.