Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Nadziewana szyja gęsia lub indycza

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

nie typowy ale smaczny przepis

Nadziewana szyja gęsia lub indycza

Składniki:

Nadziewana szyja gęsia lub indycza

 

  • mięso z piersi gęsi lub indyka
  • szyjka z gęsi lub indyka(ściągnąć skórę tak by się nie rozerwała by był z niej tzw rękaw)
  • 10 dag gęsiego tłuszczu
  • ząbek tłuszczu
  • 5 g mielonego pieprzu
  • 2 gałązki bazylii
  • 2 jaja
  • 2 bułki

Sposób przygotowania:

Nadziewana szyja gęsia lub indycza
mięso z piersi przepuścić przez maszynkę czosnek rozetrzeć z solą i zmieszać z małą ilością wody dodać jaja bułki(namoczone i odciśnięte) sól pieprz pokrojoną bazylię i wszystko wymieszać na jednolitą masę tym nadzieniem wypełnić skórę ściągniętą z szyjki gęsi lub indyka zaszywamy otwory skórki i w gorącym smalcu smażymy tak jak pieczeń podawać z frytkami oraz sałatką

Tagi:

mięso indyk