Sposób przygotowania:
Nadziewane bułeczki 2
1) mąkę przeciąć do miski, wydrążyć w niej dołek i dodać do niego pokruszone drożdże i mleko, dodać szczyptę cukru i całość wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. 2) do ciasta dodać szczyptę soli, dolać wodę, 6 łyżek oleju i całość wyrabiać mikserem (lub ręcznie) do momentu uzyskania elastycznej konsystencji, odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut 3) cebulę podstrzyc razem z mięsem. Farsz doprawiamy wedle upodobań, gyrosem ziołami solom, pieprzem, świeżymi ziołami 4)gotowe ciasto odrywamy kawałek po kawałku, wałkiem tworzymy okrągły placek na środku którego kładziemy farsz; rogi placuszka zawijamy go góry sklejając szczelnie farsz w środku. 4) tak przygotowane bułeczki kładziemy na nasmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku UWAGA: farsz można modyfikować wedle uznania. Polecana również wersja na słodko no z dodatkiem owoców i czekolady.