Sposób przygotowania:
Nadziewane cukinie Eli
Kaszę ugotować na sypko(2 części wody,1 część kaszy).Pokrojone grzyby i posiekaną cebulę przesmażyć na oleju,dodać ugotowaną kaszę,sól,pieprz.Do wystudzonego farszu dodać jajko wymieszać.Umyte cukinie pokroić w poprzek na 8 centymetrowe kawałki,wydrążyć środki(zostawiając 1/2 cm denko),oprószyć solą i pieprzem.Napełnić farszem przygotowane foremki z cukinii,włożyć do rondla,podlać wodą(nie za dużo) i dusić,aż cukinia będzie miękka.Mąkę wymieszać ze śmietaną,wlać do rondla z cukinią i jeszcze pogotować.Wyłożyć na talerze,polać sosem i posypać posiekaną zieleniną.
moli
5-ka .
eli_555
Zamiast kaszy może być ryż.
misia53