eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1551]

Nadziewane cukinie Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne danie,nie tylko dla jaroszy.

Nadziewane cukinie Eli

Składniki:

Nadziewane cukinie Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane cukinie Eli
Kaszę ugotować na sypko(2 części wody,1 część kaszy).Pokrojone grzyby i posiekaną cebulę przesmażyć na oleju,dodać ugotowaną kaszę,sól,pieprz.Do wystudzonego farszu dodać jajko wymieszać.Umyte cukinie pokroić w poprzek na 8 centymetrowe kawałki,wydrążyć środki(zostawiając 1/2 cm denko),oprószyć solą i pieprzem.Napełnić farszem przygotowane foremki z cukinii,włożyć do rondla,podlać wodą(nie za dużo) i dusić,aż cukinia będzie miękka.Mąkę wymieszać ze śmietaną,wlać do rondla z cukinią i jeszcze pogotować.Wyłożyć na talerze,polać sosem i posypać posiekaną zieleniną.