Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Nadziewane kieszonki schabowe z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto zrobić naprawdę pyszne!

Nadziewane kieszonki schabowe z sosem

Składniki:

Nadziewane kieszonki schabowe z sosem

 

  • 1kg.schabu z kością,
  • Nadzienie;
  • 1/2szkl.grubo startej marchewki,
  • 1/2szkl.posiekanych orzechów włoskich,
  • 4 łyżki pokruszonego sera rokpol,
  • 2 cebule,
  • 1 łyżka sosu worcester,
  • Sos;
  • 1/4szkl.jogurtu naturalnego,
  • 3/4szkl.mleka,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1/2łyżki bulionu drobiowego w proszku,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane kieszonki schabowe z sosem
Cebule pokroić w drobną kostkę i wymieszać z marchewką,orzechami,serem i sosem worcester.Schab pokroić na 4 równe kotlety,a nadzienie podzielić na 4 równe części.Każdy kotlet naciąć do kości tak by powstała głęboka kieszonka,napełnić ją farszem i spiąć wykałaczkami,upiec na ruszcie.W garneczku wymieszać jogurt naturalny z mąką,dodać mleko,bulion i pieprz po czym gotować aż sos zgęstnieje.Z kotletów wyjąć wykałaczki i polać sosem jogurtowym.