Sposób przygotowania:
Nadziewane kotlety zcielęce
Długie kości kotletów oczyścić , w kotletach naciąć kieszeń
natrzeć je od wewnątrz i zewnątrz posypać odrobiną solą i pieprzem .
bułki pokroić w kostki (drobne) usmażyć na złoto w margarynie.Drobno posiekaną szalotkę zeszklić na pozostałej margarynie Zblanszowany szpinak odcedzić i posiekać .Wątróbkę i polędwice pokroić osobno w mała kostkę Wątróbkę najlepiej zmiksować mikserem razem z porto i śmietanką i dodać na koniec resztę składników nadzienia przyprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową i dokładnie oraz staranie wymieszać
Do każdego kotleta włożyć łyżkę farszu zaszyć . Kotlety obtoczyć w mące Smażyć z obu stron na oleju (około 5 minut) i wstawić na jeszcze raz ale tym tym razem na 15 minut do piekarnika który musi być już rozgrzany do 200 C -250 C potem kotlety wyjąć i zostawić ,Tłuszcz po smażeniu kotletów spłukać małą ilością wody i wlać do małego garnka dodać maderę i postawić na małym ogniu .Zagęścić sos .Zdjąć nici z kotletów położyć je na półmisku czy talerzyku i polać sosem
Bardzo trudne danie ale smaczne warto dla tego samego smaku poświecić tyle czasu i starań
natrzeć je od wewnątrz i zewnątrz posypać odrobiną solą i pieprzem .
bułki pokroić w kostki (drobne) usmażyć na złoto w margarynie.Drobno posiekaną szalotkę zeszklić na pozostałej margarynie Zblanszowany szpinak odcedzić i posiekać .Wątróbkę i polędwice pokroić osobno w mała kostkę Wątróbkę najlepiej zmiksować mikserem razem z porto i śmietanką i dodać na koniec resztę składników nadzienia przyprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową i dokładnie oraz staranie wymieszać
Do każdego kotleta włożyć łyżkę farszu zaszyć . Kotlety obtoczyć w mące Smażyć z obu stron na oleju (około 5 minut) i wstawić na jeszcze raz ale tym tym razem na 15 minut do piekarnika który musi być już rozgrzany do 200 C -250 C potem kotlety wyjąć i zostawić ,Tłuszcz po smażeniu kotletów spłukać małą ilością wody i wlać do małego garnka dodać maderę i postawić na małym ogniu .Zagęścić sos .Zdjąć nici z kotletów położyć je na półmisku czy talerzyku i polać sosem
Bardzo trudne danie ale smaczne warto dla tego samego smaku poświecić tyle czasu i starań