madzialena1987

madzialena1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Nadziewane pieczarki wg madzialena1987

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pieczarki nadziewane można podawać jako przekąskę

Nadziewane pieczarki wg madzialena1987

Składniki:

Nadziewane pieczarki wg madzialena1987

 

  • około 20 pieczarek średniej wielkości
  • 2-3 cebule
  • 2 jajka
  • 7-8 łyżek bułki tartej,
  • 1 łyżka siekanej zielonej natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • 4 łyżki masła
  • 10 dag zera żółtego

Sposób przygotowania:

Nadziewane pieczarki wg madzialena1987
Pieczarki oczyścić ,opłukać,osączyć i odciąć trzonki następnie je oskrobać drobno posiekać. Do posiekanych trzonków dodać pokrajaną w kostkę podsmażoną cebule na maśle, pieprz,sól, jajka ugotowane na twardo przeciskając je przez praskę do ziemniaków oraz zielona natkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Nadzieniem tym napełniać kapelusze pieczarek. Ułożyć nadziane pieczarki w naczyniu żaroodpornym,posypać startym serem i bułka tarta i kawałkami masła. Piec przez 30 minut w temperaturze 120-150 stopni. Gdy pieczarki będą upieczone wyjąć na półmisek przybrać natką z pietruszki.