BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Nadziewane placki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i syte placki. W środeku można użyć różnych farszów, dodać ulubione warzywa lub zrobić samą wersję z jajkiem.

Nadziewane placki. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Nadziewane placki.

 

 

  • oraz:
  • 5 jajek
  • 5 plastrów wędliny dowolenj
  • 5 plastrów sera
  • 5 ogórków kiszonych
  • olej do smażenia
  • 5 łyżeczek keczupu

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane placki.
Składniki na placki miksuję mikserem, Konsystencja powina byc nieco gęstsza od tej na tradycyjne naleśniki. 5 jajek smażę na patelni i odkładam. Lekko solę. Najlepiej jeśli żółtka będą płynne. Ogórki kroję w podłużne plastry. Na patelnię wylewam porcję ciasta,smażę z jednej strony i przewracam na drugą, rozsmarowuję łyżeczkę keczupu na połowie placka, Następnie kładę plaster wędliny, przykrywam plasterkami ogórka i kładę upieczone jajko. Na jajko kładę plaster sera żółtego.Placek składam na pół i smażę na wolnym ogniu, by ser się roztopił. Polewam keczupem.
Nadziewane placki.
placek po zdjęciu z patelni, polany sosem czosnkowym.