Sposób przygotowania:
Nadziewane rogaliki w słodkiej panierce
Przygotowujemy ciasto do rogalików Ubijamy 2 kostki masła( możemy ubijać rekami lub mikserem na małych obrotach) wsypujemy po trochu szklankę maki cały czas ubijając.Dodajemy pół łyżeczki soli.Ciasto ubijamy tak długo aż wszystkie składniki połącza się.Ciasto musi być dobrze wyrobione.Schładzamy w lodówce 1 godzinę(nie w zamrażalce) Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około pół cm.Ciasto kroimy jak pizze w trójkąty. Na dolna szersza część trójkąta nakładamy pół łyżeczki konfitury,rozsmarowujemy po całym trójkącie.Zwijamy rogalik.Dolne brzegi trójkąta zaginamy do wewnątrz i zwijamy ciasto.) Przygotowujemy panierkę: 1 kostkę masła roztapiamy w garnuszku do miseczki wsypujemy 2 łyżki stołowe cynamonu i pół szklanki cukru,mieszamy. Rogalik zanurzamy w roztopionym maśle,następnie w cynamonowym cukrze.Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach. Piec około 20 minut