Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Nadziewane roladki z kurczaka z sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nadziewane roladki z kurczaka z sałatką w towarzystwie grzanej z masłem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi

Nadziewane roladki z kurczaka z sałatką

Składniki:

Nadziewane roladki z kurczaka z sałatką

 

 

 

  • Roladki:
  • 2 filety z kurczaka
  • 10 pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • pęczek szczypiorku
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry sera żółtego
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka

Sposób przygotowania:

Nadziewane roladki z kurczaka z sałatką
Przygotować farsz:

Pieczarki drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, cebulę pokroić w kostkę, wszystko przełożyć na patelnię, smażyć do miękkości, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek.

Filety z kurczaka rozbić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką. Na każdy filet nałożyć łyżeczkę majonezu, farsz z pieczarek, plasterek szynki, odrobinę sera i grubo pokrojony szczypiorek. Zawinąć roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na głębszym oleju z obu stron. Przekroić na pół, wyłożyć na talerz.

Sałatka:

Pieczarki pokroić w paseczki, cebulę w półplasterki, ogórka i pomidora w pół plasterki, rzodkiewkę w plasterki. Wszystkie warzywa i ser feta wymieszać ze sobą, polać sosem przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu*.

Grzanki:

Bułkę pokroić w plastry, posmarować masłem, posypać czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Piec do chrupkości w temperaturze 180 stopni około 10 minut.

* Można przygotować własny sos:

3 łyżki oleju wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny, 2 łyżkami musztardy, solą, pieprzem i odrobiną miodu.