Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Nadziewane sznycle z ryżu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z kapustą pekińską ,ogórkiem lub zieloną sałatą.

Nadziewane sznycle z ryżu

Składniki:

Nadziewane sznycle z ryżu

 

 

  • Farsz do środka (jaki kto woli)

 

  • I JARZYNOWY
  • Cebula,marchewka,pietruszka,seler.
  • Zetrzeć wszystko na tarku i podsmażyć.Doprawić solą i pieprzem.

 

  • II PIECZARKOWY
  • Podsmażyć na oleju (łyżka) obrane i pokrojone pieczarki z cebulką .Doprawić solą i pieprzem.

 

  • III MIĘSNY
  • ugotować mięso,zmielić przez maszynkę,doprawić solą i pieprzem.

Sposób przygotowania:

Nadziewane sznycle z ryżu
Ryż ugotować na miękko z dodatkiem jarzynki (kto co woli lub kto co ma).Po zdjęciu z ognia dodać całe jajka,ser żółty i wymieszać. Po wystudzeniu brać do mokrych rąk ryż i do środka wkładać farsz,zlepić i formować sznycelki.Potem obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z każdej strony.