Sposób przygotowania:
Nadziewane ziemniaki wg Marcina
Bazylię natkę pietruszki i 100g masla ugnieść widelcem.Doprawić do smaku solą pieprzem sokiem z cytryny jeszcze raz dokładnie rozgnieść; 20g masy odłożyć na bok.Z pozostałego masła ziołowego uformować wałek o średnicy 3 cm zawinąć go w pergamin i włożyć do lodówki Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem kminku.Paprykę pomidory i cebulę wiosenną oczyścić i umyć.Z pomidorów usunąć pestki. Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę.Reszte masła rozgrzać na patelni i 5 minut dusić warzywa.Doprawić solą i pieprzem Ziemniaki podzielić na połówki łyżeczką usunąć trochę miąższu. Miąższ posiekać lub rozgnieść widelcem wymieszać z warzywami i odłożonym masłem ziołowym.Ser pokroić w drobną kostkę i wymieszać z masą warzywno-ziemniaczaną .Wydrążone połówki ziemniaków wypełnić masą i ułożyć na blasze. Zapiekać 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Masło ziołowe pokroić w plastry następnie ćwiartki . Przed podaniem na każdy ziemniak położyć ćwierć plastra masła.