marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

nadziewany kalafior pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kalafior nadziewany pasztecikami

nadziewany kalafior pasztecikami

Składniki:

nadziewany kalafior pasztecikami

 

 

Sposób przygotowania:

nadziewany kalafior pasztecikami
Kalafior dokładnie myjemy, zalewamy wrzątkiem z dodatkiem soku z cytryny po czym gotujemy 10 minut a następnie zalewamy zimną woda. Cebulę obieramy, drobno siekamy, dodajemy do pasztecików wraz z jajkiem, tartą bułka, solą, pieprzem i musztardą. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy. Tak przygotowaną masę umieszczamy pomiędzy kwiaty obgotowanego kalafiora. Tak przygotowany kalafior owijamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut.