Sposób przygotowania:
Nafaszerowana papryka
Ryż ugotować według przepisu, odsączyć z wody i wysypać do miski. Żołądki dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Cebulę i pieczarki także pokroić w kostkę a mieszankę groszku i marchewki odsączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone żołądki i podsmażyć. Dodać cebulę i dalej smażyć, następnie dodać pieczarki i chwilę wszystko smażyć. Dodać groszek z marchewką, wymieszać i trochę doprawić. Zawartość patelni przerzucić do ryżu i wymieszać po czym jeszcze doprawić do smaku cały farsz. Z umytych papryk ściąć wieczka i napełnić farszem każdą paprykę. Następnie nałożyć wieczka i umieścić papryki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 30-35 minut.
zbysiowa
zewa
spróbuj bo smaczne było :)
Fiffis
zewa
Hi, hi nie ma tak lekko :)
gosiczek821
gusia1000