msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Najłatwiejsze ciasto w świecie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto, które nie może się nie udać nawet początkującej gospodyni. Piekłyśmy je z przyjaciółką w liceum. Koledzy jedli nam " z ręki"

Najłatwiejsze ciasto w świecie. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Najłatwiejsze ciasto w świecie.

 

  • 3 szklanki mąki
  • 125 g margaryny (rozpuszczonej i ostudzonej)
  • 5 jajek
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 125 ml jogurtu naturalnego bez cukru
  • 1 szklanka cukru
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • dowolne owoce (u mnie tym razem rabarbar i maliny)
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • cukier puder do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

Najłatwiejsze ciasto w świecie.
Do makutry wsypać mąkę,cukier i proszek do pieczenia.Wbić jajka,wlać śmietanę i jogurt a także ostudzoną margarynę.Wyrobić ciasto ręką na gładką masę.Wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę (25*40cm). Na wierzchu rozłożyć rozdrobniony rabarbar i poukładać maliny.Owoce są niemal dowolne.Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach (termoobieg) przez ok. 45 minut. Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.
Najłatwiejsze ciasto w świecie.
Etap 1