Sposób przygotowania:
najlepsza szarlotka
Mąkę przesiewamy na stolnicę z proszkiem do pieczenia . Dodajemy z jajek żółtka a białka oddzielamy do głebokiego naczynia. posypujemy szczyptą soli. Wsypujemy na ciasto połowę cukru i cukier waniliowy. I na koniec ( najlepiej jak będzie miała temperature pokojową) wykładamy margarynę na ciasto.
Wpierw wszystkie składniki siekamy nożem aż się połączą. A następnie zagniatamy nasze ciasto rękoma.
Blachę smarujemy masłem, wsypujemy bułkę tartą i wykładamy rozwałkowane ciasto.
( troszkę ciasta zostawiamy na wierzch do pokruszenia ) .
Jabka smażymy do momentu aż się "rozpadną" i będzie z nich jednolita masa.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na bardzo sztywno i dodajemy budyń waniliowy do niech . Na ciasto wykładamy masę jabłkową.
Na masę dajemy ubite białka z budyniem.
Kruszymy kruszonką nasze ciasto.
Piekarnk nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 45 minut.
Wpierw wszystkie składniki siekamy nożem aż się połączą. A następnie zagniatamy nasze ciasto rękoma.
Blachę smarujemy masłem, wsypujemy bułkę tartą i wykładamy rozwałkowane ciasto.
( troszkę ciasta zostawiamy na wierzch do pokruszenia ) .
Jabka smażymy do momentu aż się "rozpadną" i będzie z nich jednolita masa.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na bardzo sztywno i dodajemy budyń waniliowy do niech . Na ciasto wykładamy masę jabłkową.
Na masę dajemy ubite białka z budyniem.
Kruszymy kruszonką nasze ciasto.
Piekarnk nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 45 minut.