Sposób przygotowania:
Najlepsze precle
1. Ciasto: Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać, a następnie wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 2 godziny). 2. Po tym czasie ciasto podzielić na 8 równych części. Z każdej uformować wałeczek o długości 60cm. Uformować na kształt precla. 3. Wodę zagotować z sodą. Precle wrzucać delikatnie do wody i obgotowywać 30 sekund. Wyjąć i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować żółtkiem oraz posypać makiem, solą (jak kto lubi :), ja dałam obydwa dodatki) Piec w 230st.C około 13-15 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki (troszkę go zmodyfikowałam)
Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki (troszkę go zmodyfikowałam)