Sposób przygotowania:
Najszybszy sernik na świecieETAP 1:
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywno i przekładamy do innego naczynia.
W misie miksera umieszczamy teraz żółtka oraz cukier. Ubijamy, następnie dodajemy masło (warto je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki), uciekamy przez 2 minuty. Następnie do masy dodajemy ser i kaszę, mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Do masy serowej dodajemy ubitą pianę z białek i łączymy je delikatnie za pomocą łyżki. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach przez 5 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 55 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Sernik jest bardzo rumiany na górze, za to idealnie puszysty i miękki w środku.