iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Naleśnik nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybszy lepszy od pizzy .

Naleśnik nadziewany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśnik nadziewany

 

  • 1 szklanka mleko 3,2%
  • 1 szkl woda letnia
  • 2 szt jajka
  • mąka
  • 10 plasterków ser zółty
  • 10 plasterków szynka gotowana
  • 4 szt pieczarki
  • oliwa lub olej
  • 1 łyżeczka Kucharek ,wegeta czy ziarenka smaku

 

Sposób przygotowania:

Naleśnik nadziewany
Do miski dajemy jajka mleko i wodę .Dodajemy kucharka i dosypujemy mąki aż ciasto będzie gęste jak śmietan . Nalewamy na olej rozgrzany na patelni placek grubszy niż nalesnik jakieś 2 razy . Smażymy chwilkę . Kładziemy na wierzch warstwę szynki potem warstwę sera i na koniec pieczarki pokrojone w plasterki . Nalewamy pomału na pieczarki ciasto ,żeby je nakryć . Jak placek będzie już brązowy przekładamy go na druga stronę i smażymy .Na złoty kolor .Ciasto i nadzienie na 4 placki ,zależy od wielkości patelni .
Naleśnik nadziewany
Etap 1
Naleśnik nadziewany
Etap 2
Naleśnik nadziewany
Etap 3