alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Naleśniki amarantusowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne naleśniki w paski.

Naleśniki amarantusowo-kokosowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki amarantusowo-kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki amarantusowo-kokosowe
Mleko kokosowe, mąkę pszenną,mąkę z amarantusa i jajko zmiksować na jednolite ciasto. Odlać pół szklanki dodać kakao i dokładnie zmiksować.Na patelnię nalać łyżeczkę oleju i podgrzać.Zdjąć patelnię z ognia i za pomocą dekoratora cukierniczego zrobić cienkie paski z ciasta czekoladowego.Ponownie patelnie przełożyć na ogień i wlać tyle białego ciasta żeby zakryło czekoladowe paski.Smażyć naleśniki z obu stron.Naleśniki wystudzić. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę dodać do jogurtu naturalnego i wymieszać. Każdy naleśniki posmarować jogurtem,nałożyć kilka kawałków pokrojonego banana i zwinąć.
Naleśniki amarantusowo-kokosowe
usmażyć naleśniki na patelni z dwóch stron
Naleśniki amarantusowo-kokosowe
posmarować jogurtem z czekoladą i ułożyć kawałki banana