Sposób przygotowania:
Naleśniki biszkoptowe z musem jagodowym
Przygotować niezbędne składniki na naleśniki i wykonać ciasto naleśnikowe, w tym celu należy jajka sparzyć wrzącą wodą, żółtka oddzielić od białek, następnie białka z szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Mąkę przesiać do naczynia, wlać mleko, wlać wodę, dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy i połączyć dokładnie składniki miksując je do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać pianę z białek i wymieszać składniki. Patelnię rozgrzać, nabić słoninę na widelec i pocierać patelnię słoniną. Następnie smażyć cienkie naleśniki. W dalszej kolejności należy ubić śmietankę kremówkę z cukrem pudrem na jednolitą masę, żelatynę należy rozpuścić w niewielkiej ilości wody i dodać ją do śmietanki, dalej miksując, wsypać jagody. Następnie należy mus jagodowy nakładać na naleśniki, następnie zwijać naleśniki w rulon lub składać w kopertę. Na wierzch dekorować musem naleśniki. Podawać je na ciepło jako danie obiadowe.