Sposób przygotowania:
Naleśniki curry z piersią kurczaka
Z jajek, mąki, mleka, wody i oleju zmiksować ciasto doprawiając szczyptą soli i curry. Usmażyć naleśniki bez dodatku tłuszczu. Pierś kurczaka pokroić na kawałki doprawić przyprawą gyros i podsmażyć na patelni by odparowała woda. W międzyczasie obrać pieczarki pokroić w kostkę, odparować z nich wodę i podsmaży z cebulką, którą kroimy w drobną kostkę. Do podsmażonego kurczaka dodać pieczarki, wsypać kukurydze i smażyć przez chwilę, mieszając by składniki się wymieszały. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę podgrzewać. Nakładać na naleśniki niewielkie porcje farszu i zawijać w kopertę. Zawinięte naleśniki układać w naczyniu żaroodpornym jeden koło drugiego. Wierzch posypać startym żółtym serem i pokruszoną mozzarellą, podgrzać w piekarniku aż rozpuści się ser. podawać na ciepło lub po wystygnięciu.