Sposób przygotowania:
Naleśniki z piersią kurczaka, kurkami
Składniki na naleśniki łączę w misce, miskuje (jesli jest za gęste to dodaje więcej mleka niż jest w przepisie, ma być konsystencji śmietany) i odstawiam do lodówki na 15-30 min. w tym czasie robie nadzienie i sos. Kurki oczyszczam, myję, po osuszeniu wrzucam na patelnię z rozgrzanym masłem. Doprawiam sola i pieprzem. Dodaję posiekaną cebulę i czosnek. Czekam aż sie cebula zrumieni. Z patelni wyjmuje kilka kurek, które pojdą na wierzch naleśników. Pierś kroje w drobną kostkę. Na drugiej patelni topie łyżkę masła i wrzucam piersi, ktore sie maja lekko obrumienić, doprawiam do smaku. Gdy są podsmazone dodaje je do grzybow, mieszam razem, Dodaję śmietanę 18%, mieszam, musztarde, śmietanę 30% , posiekaną natke, doprawiam solą i pieprzem. chwile gotuje razem. Jeśli chcemy możemy dodać juz teraz kawałki gorgonzoli do nadzienia., pozwalając sie jej w sosie lekko roztopić. Nadzienie odstawiam na bok. Po czym smażę nalesniki na patelni bez tłuszczu. Foremke do zapiekania smaruje masłem. Na każdy naleśnik nakładam porcję nadzienia, zawijam i wkładam do foremki do zapiekania. Na wierzch naleśników daje po kilka kawałków gorgonzoli i polewam sosem z nadzienia, daje kurki wcześniej odłożone. Wszystko posypuje natka i do piekarnika na 180st. na jakieś 20 minut do czasu stopienia się sera i lekkiego zarumienienia.