Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Naleśniki grzybiarza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne naleśniki z nutą grzybowo - serową

Naleśniki grzybiarza Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki grzybiarza

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki grzybiarza
Przygotowujemy ciasto na naleśniki: w misce miksujemy jajko, mąkę i mleko oraz szczyptę soli. Pożądana konsystencja to taka: wkładamy łyżkę do ciasta, wyciągamy i przejeżdżamy palcem, na łyżce powinien zostać wyraźny ślad.
Ser żółty ścieramy na dużych oczkach, mozzarellę drobno kroimy. Boczniaki i pieczarki myjemy. Boczniaki dzielimy rękami na kawałki, a pieczarki kroimy na drobną kostkę. Grzybki przysmażamy na maśle. Przyprawiamy dość mocno. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju tylko z jednej strony. Gotowe naleśniki odkładamy i na tej samej patelni roztapiamy masło, kładziemy naleśnik nie usmażoną stroną na patelni. Układamy grzyby i ser, przysmażamy na małym ogniu, czekając,aż sery się roztopią. Zawijamy.
Naleśniki grzybiarza
Na maśle przysmażamy grzyby, które później mocno przyprawiamy...
Naleśniki grzybiarza
Naleśnik smaży się na maśle, a my czekamy 2-3 minuty, aż sery się roztopią ...