Sposób przygotowania:
Naleśniki grzybiarza
Przygotowujemy ciasto na naleśniki: w misce miksujemy jajko, mąkę i mleko oraz szczyptę soli. Pożądana konsystencja to taka: wkładamy łyżkę do ciasta, wyciągamy i przejeżdżamy palcem, na łyżce powinien zostać wyraźny ślad.
Ser żółty ścieramy na dużych oczkach, mozzarellę drobno kroimy. Boczniaki i pieczarki myjemy. Boczniaki dzielimy rękami na kawałki, a pieczarki kroimy na drobną kostkę. Grzybki przysmażamy na maśle. Przyprawiamy dość mocno. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju tylko z jednej strony. Gotowe naleśniki odkładamy i na tej samej patelni roztapiamy masło, kładziemy naleśnik nie usmażoną stroną na patelni. Układamy grzyby i ser, przysmażamy na małym ogniu, czekając,aż sery się roztopią. Zawijamy.
Ser żółty ścieramy na dużych oczkach, mozzarellę drobno kroimy. Boczniaki i pieczarki myjemy. Boczniaki dzielimy rękami na kawałki, a pieczarki kroimy na drobną kostkę. Grzybki przysmażamy na maśle. Przyprawiamy dość mocno. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju tylko z jednej strony. Gotowe naleśniki odkładamy i na tej samej patelni roztapiamy masło, kładziemy naleśnik nie usmażoną stroną na patelni. Układamy grzyby i ser, przysmażamy na małym ogniu, czekając,aż sery się roztopią. Zawijamy.