Sposób przygotowania:
Nalesniki Meksykanskie
farsz:
mieso mielone usmazyc z przyprawa meksykanska i cebulka.
papryke umyc skroic w paski ale nie za cienkie , dodac do miesa mielonego i razem smazyc. gdy mieso juz bedzie gotowe dodac kukurydze i fasolke dobrze wymieszac i dodac bulki tartej tak aby stanowila jednolita mase (bulka wsiaknie sok z warzyw).
nalesniki:
make, jajko i mleko wymieszac razem aby powstala gladka masa i niebylo zbyt geste .dodac curry wymieszac -mozna tez dodac troszke oliwy do ciasta niebedzie przywierac do patelni.smazyc cienkie placki.
na usmazone placki nakladac okolo 1-1 1/2 lyzki farszu. zlozyc w kradrat ,panierowc w jajku i bulce tartej, smazyc na malym ogniu na zloty kolor podawac z ketchupem .
SMACZNEGO ;)
mieso mielone usmazyc z przyprawa meksykanska i cebulka.
papryke umyc skroic w paski ale nie za cienkie , dodac do miesa mielonego i razem smazyc. gdy mieso juz bedzie gotowe dodac kukurydze i fasolke dobrze wymieszac i dodac bulki tartej tak aby stanowila jednolita mase (bulka wsiaknie sok z warzyw).
nalesniki:
make, jajko i mleko wymieszac razem aby powstala gladka masa i niebylo zbyt geste .dodac curry wymieszac -mozna tez dodac troszke oliwy do ciasta niebedzie przywierac do patelni.smazyc cienkie placki.
na usmazone placki nakladac okolo 1-1 1/2 lyzki farszu. zlozyc w kradrat ,panierowc w jajku i bulce tartej, smazyc na malym ogniu na zloty kolor podawac z ketchupem .
SMACZNEGO ;)