becouse

becouse

Kucharz
[Przepisów: 13]

Nalesniki Meksykanskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

podawac z surowka , danie pikantne i sycace.

Nalesniki Meksykanskie

Składniki:

Nalesniki Meksykanskie

 

  • FARSZ:
  • puszka kukurydzy
  • puszka fasolki czrwonej konserwowej
  • pol cebuli
  • 1/2 papryki czerwonej , zielonej, zoltej
  • okolo o,5kg mielonego
  • przyprawa do dan meksykanskich
  • bulka tarta
  • jajko do panierowania
  • NALESNIKI :
  • ok 1 -2 szklmaka
  • 3 jajka
  • mleko
  • 2 lyzeczki curry

 

  • DODATEK:
  • ketchup
  • olej do smazenia

 

Sposób przygotowania:

Nalesniki Meksykanskie
farsz:
mieso mielone usmazyc z przyprawa meksykanska i cebulka.
papryke umyc skroic w paski ale nie za cienkie , dodac do miesa mielonego i razem smazyc. gdy mieso juz bedzie gotowe dodac kukurydze i fasolke dobrze wymieszac i dodac bulki tartej tak aby stanowila jednolita mase (bulka wsiaknie sok z warzyw).
nalesniki:
make, jajko i mleko wymieszac razem aby powstala gladka masa i niebylo zbyt geste .dodac curry wymieszac -mozna tez dodac troszke oliwy do ciasta niebedzie przywierac do patelni.smazyc cienkie placki.

na usmazone placki nakladac okolo 1-1 1/2 lyzki farszu. zlozyc w kradrat ,panierowc w jajku i bulce tartej, smazyc na malym ogniu na zloty kolor podawac z ketchupem .
SMACZNEGO ;)