Sposób przygotowania:
Naleśniki nadziewane mięsem z kurczaka
Do miski wlać mleko i wodę gazowaną, dodać sól, jajka, mąkę i zmiksować. Na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju usmażyć cienkie naleśniki. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, wymieszać z przyprawą kebab oraz 3 łyżkami oleju. Przykryć i odłożyć do lodówki na ok 30 min. Cebulkę drobno posiekać, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w słupki. Mięso z przyprawami i olejem lekko zrumienić na patelni, pod koniec dodać cebulkę i paprykę, podsmażyć. Gdy farsz będzie już gotowy wymieszać go ze utartym żółtym serem. W miseczce przygotować sos czosnkowy wg przepisu na opakowaniu. Każdy naleśnik posmarować 1 łyżeczką sosu czosnkowego, włożyć 4 łyżki farszu i zwijać w ruloniki. Naleśniki można posypać utartym żółtym serem i zapiec. Podawać same lub z sosem czosnkowym.